Historien om

Vores diamanter

I No.10 Edith Hegedüs er vi meget passionerede omkring diamanter. Næsten alle vore smykker er udsmykket med disse indtagende og storslåede sten.

Vores diamanter

Vi er meget stolte over at repræsentere det mest estimerede diamantfirma i Antwerpen. Vi overholder alle traktater for at begrænse handlen med diamanter fra konfliktområder. Det omfatter Kimberley Process og andre initiativer fra organisationer som FN og World Diamond Congress.

Vi vælger og anvender udelukkende den allerbedste kvalitet af diamanter i alle vore smykker. Alle vore brilliantslebne diamanter er “very good” eller “excellent” i slibning, polering og proportioner. Vi bruger Top Wesselton FG i farve og vvs – vs i klarhed.

Før du vælger dine diamanter er det vigtigt at vide noget om de fire C’er: Cut: slibning, Clarity: klarhed, Carat: vægt og Color: farve. Det er kombinationen af de fire C’er der er afgørende for hvorledes diamanterne klassificeres og prissættes internationalt.

Slibning

Det der adskiller diamanter fra alle andre ædelstene er deres evne til at lyse. Ingen anden smykkesten reflekterer så meget lys som diamanter. Både farve, klarhed og karat bidrager til en diamants tiltrækningskraft og værdi, men det er slibningen der er den helt afgørende faktor når det kommer til diamantens evne til at lyse.

Jo bedre slibning jo smukkere lyser diamanten. Slibningen bestemmer symmetrien på diamantens facetter, dens proportioner og dens evne til at genspejle mest muligt lys uden tab. Slibningens kvalitet er den vigtigste faktor når man vil forøge en diamants brillans og lys. Den runde brillant ‘ideal cut’ slibning giver den bedste brillans til enhver form af diamant. Slibningen omfatter også poleringen og er altså af dobbelt betydning og den eneste måde til at få den rå diamant til at skinne. Det er desværre ikke ualmindeligt at diamanter med fin farve, klarhed og karat mister halvdelen eller endog mere af sin brillans ved en dårlig slibning.

Diamanter slibes i forskellige former, bl.a. rund, oval, hjerteformet, marquise cut, princesse cut og pæreformet.

Klarhed, farve & karat

Diamanters klarhed måles ud fra mængden og størrelsen af  naturlige indeslutninger i stenen ved en ti ganges forstørrelse. Der er forskellige slags indeslutninger, små fragmenter af andre materialer, hulrum eller ridser. Jo større klarhed diamanten har jo mere værdifuld er diamanten. Klarheden måles med en international standard og går fra Flawless, Internally Flawless, Very, Very Slighty Included, Very Slightly Included, Slightly Included, til Included.

Diamanter findes i mange farver, størstedelen af dem er gullige, men farvespektret rækker fra den sjældne ‘river’ til gul. En diamants farve og farveintensitet kan enten øge eller forringe diamantens værdi.

En diamant på 1,00 carat vejer præcis 0,20 gram. Carat er en holdighedsbetegnelse og siger ikke nødvendigvis noget om størrelsen. Store diamanter er sjældne og kostbare, og en diamant på 1,00 carat er meget mere kostbare end ti diamanter på hver 0,10 af samme kvalitet. Men en stor diamant med en dårlig slibning, mindre god klarhed og farve kan være mindre værd end en mindre diamant med en fremragende slibning, klarhed og farve.

 

Updating…
  • Ingen varer i kurven.