Historien om

Vores værksted & materialer

Værkstedets diskrete tilstedeværelse i butikken tilfører en hyggelig og arbejdsom atmosfære til No.10 Edith Hegedüs.

Ædle metaller

Vi har taget en hel bevidst beslutning om at vi kun arbejder med de bedste materialer, og vi arbejder hovedsageligt i 14 og 18 karats guld. Vi arbejder med overfladen på hvert enkelt smykke – enten for at give det en mere rå overflade eller et mere blødt udtrykt ved at børste overfladen så den fremstår mat. På den måde får hvert enkelt smykke i No.10 sit eget særlige udtryk.

Vores hvidguld er ligeledes enten 14 eller 18 karat og ofte poleret and rhodium-behandlet, hvilket får det til at fremstå mere hvidt.

Alle vore sølvsmykker er lavet af sterlingsølv eller er oxideret.

 

Ædelsten & diamanter

Guldsmedene i No.10 arbejder alle med et udvalg af forskellige naturlige ædelsten. Vi har safirer i alle farver (ikke kun i den klassiske blå), farvede diamanter, vintage agater (som er nogen af de ældste sten man kender til), smaragder (en udsøgt og sart ædelsten med en fantastisk, lysende grøn farve), akvamariner (ordet akvamarin stammer fra latin og er en afledning af aqua ’vand’ og marina ’hav’), rubiner, citriner og mange andre.

Vi arbejder med sten i mange forskellige slibninger og farver. F.eks. en vidunderlig facetteret blå safir, en lysende purpur oval spinel, en princess cut diamant eller en cabochonslebet opak månesten.

 

Perler & koral

Perler er meget personlige. De er også uhyre forskellige både i form, størrelse og kvalitet. Vi begynder ofte at vælge en enkelt perle ud af en stor mængde af tilsyneladende ens perler, for hver enkelt perle kan have et helt specielt udtryk.

Perlers værdi er også forskellig. Vi vælger den enkelte perle ud fra størrelse, kvalitet, form, vægtfylde og farve for at finde den helt rette til det enkelte smykke.

Udover vort store udvalg af unikke håndsorterede perler arbejder vi også med håndskåret italiensk eller japansk koral.

Vores ferskvandsperler kommer i hvide, rosa og nude. Vi arbejder derudover med South Sea perler, Tahiti perler, Akoya perler og saltvandsperler.

Udover vores store udvalg af perler arbejder vi også med håndskåret italiensk eller japansk koral.

Vintage fund

Jeg søger inspiration i historien  og i min kærlighed til smukt kunsthåndværk. På mine skattejagter og inspirationsrejser finder jeg måske et antikt petit-point broderi, en fransk jetsten eller ægte en Whitby jetsten som jeg genskaber som eksklusive og særlige smykker.

Det kan også være en gammel sportsmedalje, som jeg har fundet på et loppemarked i New York, der bliver genskabt i en ny diamantbesat guldvedhæng. Eller det kan være antikt italiensk glas der bliver til en stor mangefarvet solitairering.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.