Ediths

Con Amore

Interesser, venskaber og min karrieres veje og vildveje er baggrunden for mine con amore projekter og mit samarbejde med forskellige kunstnere.

Hegedüs von Qualen

Hegedüs & von Qualen er et samarbejde med dameskrædder Rikke von Qualen. Samarbejdet udspringer af vor fælles passion for vintagedesign, skønhed og kunsthåndværk. Jeg mødte Rikke i hendes kjolebutik, da jeg skulle have syet en jakke til en bryllupsfest.

Idéen til at kombinere korsstingsbroderier fra 50- og 60-erne og sy unikke jakker af materialet opstod henover det næste år.  Vores kollektionen af jakker kalder vi ‘Lost but Found’.

Lost but Found

Gennem årene har min mor og jeg samlet gamle korstingsbroderier på loppemarkeder, i antikvitetsforretninger og på rejser. De tidskrævende og omhyggeligt broderede motiver fortæller om kvinder og deres arv. Deres fortællinger bliver genfortolket og bevaret i disse udsøgte, skræddersyede jakker.

Jakkerne forhandles kun i No.10 Edith Hegedüs online shop og i den eksklusive modeforretning Holly Golightly i København.

Stoltze & Hegedüs

Nicolette Stoltze og jeg mødtes første gang da vi gik på balletskole sammen i København. Vores venskab førte til udviklingen af Stoltze & Hegedüs. Vores samarbejde er rodfæstet i tidløs elegance, Nicolette og jeg er begge uddannede guldsmede og dybt optagede af dansk designs værdier og rige historie. Vi komplementerer hinanden perfekt i designprocessen og vores smykker fortæller alle en historie med deres stærke udtryk.

Stoltze & Hegedüs smykkekollektioner kombinerer et helt moderne udtryk med nyskabelse, mode og udsøgte materialer.

For Baum und Pferdgarten

Stoltze & Hegedüs’ første kollektion, der er lavet i et samarbejde med det danske modehus Baum und Pferdgarten, er en perfekt blanding af trends, legesyge og klassisk guldsmedehåndværk. Smykkerne er ’chic’, enkle, kompromisløse og luksusboheme. Kollektionen er skabt med fokus på den dekorative modernisme. Med deres klassiske tilgang til farver og design i kombination med et frisk syn på moden skaber de smykker med et stærkt skandinavisk udtryk.

Vintage fund

Jeg søger inspiration i historien og i min store kærlighed til kunsthåndværk. Min skattejagt varierer fra land til land og de små skatte jeg finder afhænger af det århundrede jeg bevæger mig i – kilderne til inspiration er uudtømmelige.

Kompositionen, taktiliteten eller blot skønheden ved mine fund gør det uimodståeligt for mig at redefinere formålet med genstanden og skabe et nyt smykke. En ornamenteret victoriansk knap fra slutningen af det 18. århundrede bliver til en elegant ring. Pressede miniatureblomster fra et parisisk loppemarked bliver til et yndigt vedhæng til en halskæde. Håndskåret koral fra Amalfikysten, skatte fra den store bazar i Istanbul eller noget helt tredje genskabes til et enestående smykke.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.